ChatGPT Prijava: Dostop do svojega računa z nekaj kliki!

Dostop do vseh kanalov OpenAI z enim klikom

ChatGPT: Klepetalni robot podjetja OpenAI, ki spreminja svet spletnega komuniciranja

ChatGPT je klepetalni robot z umetno inteligenco, ki ga je ustvaril OpenAI, vodilni raziskovalni laboratorij za umetno inteligenco s sedežem v San Franciscu v Kaliforniji. OpenAI je soustanovila ekipa uglednih strokovnjakov na področju umetne inteligence, kot so Elon Musk, Greg Brockman, Ilya Sutskever, John Schulman, Sam Altman in Wojciech Zaremba. Poslanstvo podjetja je ustvariti varno in koristno umetno inteligenco, ki lahko pomaga pri reševanju nekaterih najbolj perečih svetovnih problemov.

Poleg ChatGPT podjetje OpenAI sodeluje pri številnih projektih, povezanih z raziskavami in razvojem umetne inteligence. Podjetje je razvilo več naprednih tehnologij UI, med drugim GPT-3, napredni jezikovni model, ki se pogosto uporablja v aplikacijah za obdelavo naravnega jezika. OpenAI je pri projektih, povezanih z umetno inteligenco, sodeloval tudi z več podjetji in organizacijami, med drugim z Microsoftom, IBM-om in Svetovnim gospodarskim forumom.

Dinamični portfelj projektov OpenAI

GPT-3
GPT-3 (Generativni predhodno usposobljeni transformator 3): GPT-3 je model za obdelavo jezika, ki uporablja strojno učenje za ustvarjanje človeku podobnih odgovorov na pisne pozive. GPT-3 je sposoben razumeti in obdelati človeški jezik, zato ima široko paleto možnih aplikacij, od klepetalnih robotov do jezikovnega prevajanja in ustvarjanja vsebin.
GPT-4
GPT-4 je pomembna nadgradnja GPT-3,zagotavlja boljše zmogljivosti obdelave jezika. Z naprednimi algoritmi in nevronskimi mrežami lahko GPT-4 ustvari še bolj človeku podobne odgovore na pisne pozive, z večjo natančnostjo in točnostjo. Poleg tega lahko obdeluje in analizira večje količine podatkov, kar mu omogoča opravljanje kompleksnejših nalog ter ustvarjanje bolj raznolikih in ustvarjalnih odgovorov.
CLIP
CLIP (Kontrastivno jezikovno-slikovno predhodno usposabljanje): CLIP je model za obdelavo jezika, ki lahko razume razmerje med slikami in besedilom. Usposobljen je za prepoznavanje vsebine slik na podlagi spremljajočega besedila in lahko ustvari tudi besedilne opise slik. Zaradi tega je uporaben za naloge, kot so razvrščanje slik, iskanje in priporočanje.
CODEX
Codex (pomočnik za kodiranje z umetno inteligenco): Codex je orodje z umetno inteligenco, ki lahko iz vnosov v naravnem jeziku ustvari kodo. Uporablja strojno učenje za razumevanje namena uporabnikovega vnosa in lahko na podlagi tega razumevanja ustvari odlomke kode in celotne funkcije.
RoboSumo
RoboSumo (roboti za rokoborbo sumo, ki jih poganja umetna inteligenca): RoboSumo je robotsko tekmovanje, ki ga poganja umetna inteligenca in na katerem se pomerijo majhni roboti za rokoborbo sumo. Roboti so programirani z orodjem OpenAI’s Gym in uporabljajo tehnike učenja z okrepitvijo, da sčasoma izboljšajo svojo zmogljivost.
DALL-E 2
DALL-E je generativni model, ki ga poganja umetna inteligenca in lahko ustvarja slike na podlagi besedilnih napotkov. Uporablja kombinacijo tehnik globokega učenja za ustvarjanje slik, ki se ujemajo s pisnimi opisi, ki so mu posredovani, zato je zmogljivo orodje za umetnike, oblikovalce in druge ustvarjalce.
Spinning Up
Spinning Up (Izobraževalni vir za učenje globokega ojačitvenega učenja): Spinning Up je izobraževalni vir, ki ga je ustvarila organizacija OpenAI za učenje osnov globokega ojačitvenega učenja. Vključuje vrsto učnih gradiv, primerov kode in vaj, ki so oblikovani tako, da uporabnikom pomagajo razviti razumevanje tega področja.
Safety Gym
Safety Gym (zbirka orodij za merjenje in izboljšanje varnosti sistemov umetne inteligence): Safety Gym (pripomoček za merjenje in izboljšanje varnosti sistemov umetne inteligence) je orodje, namenjeno razvijalcem, ki merijo in izboljšujejo varnost svojih sistemov umetne inteligence. Vključuje nabor okolij, ki simulirajo potencialno nevarne scenarije, kar razvijalcem omogoča preizkušanje in izboljšanje varnosti njihovih algoritmov.
MuseNet
MuseNet (sistem za sestavljanje glasbe na osnovi umetne inteligence): MuseNet je sistem na osnovi umetne inteligence, ki lahko ustvarja glasbo v različnih slogih in žanrih. Uporablja strojno učenje za učenje vzorcev in struktur različnih vrst glasbe ter lahko na podlagi teh vzorcev ustvarja izvirne skladbe.
OpenAI Five
OpenAI Five (ekipa Dota 2, ki jo poganja umetna inteligenca): OpenAI Five je ekipa botov, ki jih poganja umetna inteligenca in lahko igrajo priljubljeno spletno igro Dota 2. Za učenje igranja igre uporablja globinsko ojačitveno učenje, s katerim se sčasoma nauči, kako igrati igro, in izboljša svojo zmogljivost. Ekipa se je pomerila s profesionalnimi človeškimi igralci in s tem dokazala, da lahko umetna inteligenca doseže odlične rezultate v kompleksnih strateških igrah.

Raziskovanje ChatGPT: Kaj je in kako deluje?

ChatGPT je klepetalni robot z umetno inteligenco, ki ga je razvilo podjetje OpenAI in uporablja obdelavo naravnega jezika za pogovorno interakcijo z uporabniki. Zasnovan je tako, da razume človeški jezik in zagotavlja inteligentne odgovore glede na kontekst pogovora.

ChatGPT deluje s pomočjo algoritma globokega učenja, ki je bil predhodno usposobljen na obsežnem naboru podatkov o besedilu, kar mu omogoča ustvarjanje odgovorov, ki se pogosto ne razlikujejo od človeških. Sposoben je opravljati naloge, kot so odgovarjanje na vprašanja, dajanje priporočil in celo ustvarjanje kreativnega pisanja, na primer poezije ali kratkih zgodb.

Ta klepetalni robot je zaradi svoje impresivne sposobnosti razumevanja in ustvarjanja človeku podobnih odzivov veljal za velik preboj v tehnologiji umetne inteligence. Vendar pa sproža tudi pomisleke glede možnosti zlorabe in etičnih posledic takšne tehnologije.

Za kaj se lahko uporablja ChatGPT?

V izobraževalne namene: ChatGPT se lahko uporablja v izobraževalne namene, na primer za odgovarjanje na vprašanja učencev in ustvarjanje testnih vprašanj.
Analiza podatkov: ChatGPT lahko analizira in razlaga podatke, zato je uporaben za raziskave in odločanje na podlagi podatkov.
Prevajanje jezikov: ChatGPT se lahko uporablja za prevajanje besedila iz enega jezika v drugega. To je lahko koristno za podjetja, ki morajo komunicirati s strankami ali partnerji na različnih koncih sveta.
Ustvarjanje vsebine: ChatGPT se lahko uporablja za ustvarjanje vsebin, kot so članki, objave na blogih in opisi izdelkov. To lahko podjetjem prihrani čas in denar, saj avtomatizira postopek ustvarjanja vsebine.
Prilagajanje: ChatGPT se lahko uporablja za personalizacijo vsebine in priporočil za uporabnike glede na njihove preference in vedenje. To lahko podjetjem pomaga izboljšati vključenost in zadovoljstvo uporabnikov.
Raziskovanje: ChatGPT se lahko uporablja za pomoč pri raziskavah z ustvarjanjem povzetkov člankov, odgovori na vprašanja in analizo podatkov. To lahko raziskovalcem prihrani čas in jim pomaga pri odkrivanju novih spoznanj.

Na splošno je ChatGPT vsestransko orodje, ki se lahko uporablja za izboljšanje učinkovitosti in izboljšanje uporabniške izkušnje v različnih aplikacijah.

Izkoriščanje moči ChatGPT: Kako se prijavite in začnete?

Začetek interakcije s ChatGPT je preprost. Ne potrebujete tehničnega znanja in izkušenj, poleg tega ima OpenAI na voljo veliko virov, v katerih so opisani natančni koraki za začetek in sodelovanje s ChatGPT. Ko boste imeli dostop, boste morali za začetek interakcije začeti pogovor.

Če ste se odločili za uporabo ChatGPT, boste veseli, da je vmesnik uporabniku prijazen in da boste potrebovali le nekaj trenutkov, da se nanj navadite. Tukaj je vodnik po korakih:

Korak 1: Pojdite na vrh platforme Login-ChatGPT

Odprite želeni spletni brskalnik in pojdite na spletno mesto platforme Login-ChatGPT.

Screenshot of the 'How to Login' guide for ChatGPT

Korak 2: Kliknite na gumb "Poskusite ChatGPT"

Na domači strani platforme Login-ChatGPT je gumb „Poskusite ChatGPT“ vidno prikazan v zgornjem desnem kotu strani. Ta gumb je vaša vstopna točka za spoznavanje zmogljivih zmogljivosti najsodobnejšega jezikovnega modela OpenAI.Če želite nadaljevati, kliknite nanj.

Snímka obrazovky tlačidla "Vyskúšať ChatGPT" na webovej stránke prihlásenia chatgpt.

Korak 3: Vnesite svoje poverilnice OpenAI

Prikazana bo prijavna stran, na kateri morate v ustrezna polja vnesti svoj e-poštni naslov in geslo OpenAI. Če nimate računa OpenAI, ga lahko ustvarite s klikom na gumb „Prijavite se“ in sledenjem navodilom na zaslonu.Lahko se prijavite tudi s svojim računom Google ali Microsoft s klikom na ustrezne ikone.

Snímka obrazovky prihlasovacej a registračnej stránky ChatGPT

4. korak: Preverite svojo identiteto

Po vnosu prijavnih podatkov vas lahko OpenAI, če je to omogočeno, zaprosi, da preverite svojo identiteto z večfaktorsko avtentikacijo (MFA). Sledite navodilom na zaslonu, da dokončate postopek MFA in pridobite dostop do svojega računa.

Snímka obrazovky sprievodcu prihlásením do ChatGPT, stránka registrácie s overením dvojfaktorovej autentifikácie.

5. korak: Dostop do klepetalne platforme OpenAI

Ko se uspešno prijavite in uspešno opravite postopek MFA, boste takoj preusmerjeni v klepetalno platformo OpenAI. Ta zmogljiva platforma je zasnovana tako, da je intuitivna in uporabniku prijazna, kar vam olajša začetek dela in interakcijo z jezikovnim modelom, ki ga poganja umetna inteligenca.

Snímka obrazovky hlavnej stránky ChatGPT

Ob prihodu v platformo za klepet boste videli čist in eleganten vmesnik, ki je optimiziran za enostavno uporabo. Jezikovni model, ki ga poganja umetna inteligenca, je vidno prikazan in takoj lahko začnete sodelovati z njim tako, da vnesete svoje poizvedbe ali odgovore.

Klepetalna platforma OpenAI je edinstvena, saj vam omogoča pogovorno komunikacijo z jezikovnim modelom. To pomeni, da lahko postavljate vprašanja, zahtevke in se celo pogovarjate, tako kot bi se pogovarjali s pravo osebo. Napredni algoritmi in zmožnosti obdelave naravnega jezika platformi omogočajo, da razume kontekst ter zagotovi inteligentne in ustrezne odgovore.

Če ste uspešno opravili vse korake, ste zdaj prijavljeni v ChatGPT in lahko začnete uporabljati njegov zmogljiv jezikovni model. Z le nekaj kliki lahko začnete klepetati s pomočnikom, ki ga poganja umetna inteligenca in vam lahko pomaga pri različnih nalogah in temah.

Ne čakajte več, da izkoristite neverjetne zmogljivosti ChatGPT. Ne glede na to, ali iščete pomoč pri pisanju, raziskovanju ali preprosto želite klepetati s prijaznim virtualnim pomočnikom, ChatGPT vam je na voljo.

Odkrijte celoten potencial s ChatGPT Plus

Nadgradite na ChatGPT Plus in sprostite moč dveh izjemnih jezikovnih modelov: GPT-4 in (GPT-3.5). Vsak model ima svoje edinstvene prednosti in strokovna področja, kar vam zagotavlja najboljšo izkušnjo umetne inteligence, prilagojeno vašim potrebam. Odkrijte najsodobnejše zmogljivosti GPT-4, najnaprednejše različice doslej.

Snímka obrazovky modelu ChatGPT-4

Neverjetne funkcije GPT-4 so rezultat dolgoletnih raziskav in razvoja ekipe strokovnjakov OpenAI. Zato je GPT-4 zelo napreden jezikovni model, ki lahko ustvarja človeku podobno besedilo in razume kontekst vašega vnosa.

Poleg tega je bil GPT-4 zasnovan tako, da je zelo vsestranski, zato je primeren za uporabo v številnih aplikacijah. Ne glede na to, ali ste raziskovalec, pisec ali poslovni strokovnjak, lahko izkoristite izboljšane zmogljivosti GPT-4 in učinkoviteje dosežete svoje cilje.

Snímka obrazovky jazykového modelu ChatGPT-3.5

Model Default (GPT-3.5) je vsestransko in učinkovito orodje umetne inteligence, ki vam lahko pomaga doseči cilje obdelave jezika. Zaradi svojih robustnih zmogljivosti in učinkovitosti je idealna izbira za številne aplikacije, vključno s klepetalnimi roboti, virtualnimi pomočniki in ustvarjanjem vsebin.

Model Default (GPT-3.5) lahko s svojim poglobljenim razumevanjem jezika in sposobnostjo ustvarjanja natančnega in ustreznega besedila zagotavlja zanesljivo in dobro zaokroženo pomoč. Zaradi hitrega odzivnega časa in minimalne porabe virov je tudi odlična možnost za aplikacije v realnem času ali skoraj realnem času.

Z najsodobnejšimi zmogljivostmi modela GPT-4 ter izboljšanim razumevanjem in natančnostjo modela Default (GPT-3.5) je uporabnikom na voljo obsežen nabor orodij umetne inteligence. Ne glede na to, ali gre za ustvarjanje vsebin, storitve za stranke ali interakcije s klepetalkami, je ChatGPT Plus vrhunska rešitev AI za tiste, ki želijo izkoristiti celoten potencial umetne inteligence.

Varna prijava v ChatGPT: Strokovni nasveti za večjo varnost računa

Če ste uporabnik ChatGPT, je v današnjem digitalnem svetu izjemno pomembno, da ohranite varno prijavo ChatGPT. Ker je v vašem računu ChatGPT shranjenih vedno več občutljivih podatkov, je nedvomno nujno zagotoviti, da bodo vaši prijavni podatki varni in zaščiteni.

Poleg tega se morate kot uporabnik te napredne tehnologije umetne inteligence zavedati morebitnih varnostnih tveganj in sprejeti proaktivne ukrepe za zaščito svojih podatkov. S tem ne boste zaščitili le svojih osebnih podatkov, temveč boste izboljšali tudi svojo splošno izkušnjo s platformo.

Poleg tega lahko s sprejetjem najboljših praks za upravljanje gesel, kot sta uporaba močnih in edinstvenih gesel ter omogočanje dvostopenjskega preverjanja pristnosti, v le nekaj sekundah bistveno prispevate k varnosti svoje prijave v ChatGPT. S temi previdnostnimi ukrepi boste zagotovili varnost svojega računa in podatkov, si zagotovili mir in se osredotočili na izkoriščanje vseh možnosti storitve ChatGPT.

Upoštevajte te nasvete za varno prijavo v ChatGPT:

Močno geslo

Ustvarite močno geslo za prijavo v ChatGPT: Geslo je vaša prva zaščita pred nepooblaščenim dostopom do vašega računa. Ustvarite edinstveno in zapleteno geslo, ki vsebuje kombinacijo velikih in malih črk, številk in simbolov.

Uporaba istega gesla za več računov predstavlja veliko varnostno grožnjo. Če je eden od vaših računov ogrožen, postanejo dovzetni tudi vsi drugi računi z istim geslom.

Preverjanje pristnosti z dvema dejavnikoma

Povečajte varnost svojega računa ChatGPT z dvofaktorskim preverjanjem pristnosti (2FA) za varnejšo prijavo. Z aktiviranjem funkcije 2FA boste deležni dodatne ravni zaščite, ki zahteva edinstveno kodo za preverjanje, poslano na vaš telefon ali e-pošto. Ta koda potrjuje vašo identiteto pri dostopu do računa.

Integrirajte Google Authenticator za naprave s sistemom Android in iOS, da poenostavite ta postopek ter vsakič zagotovite nemoteno in varno prijavo v ChatGPT.

Zaščitite svojo napravo

Za varno prijavo v ChatGPT morate nujno potrditi, da je vaša naprava zaščitena z zanesljivo geslo ali biometrično avtentikacijo. Ti varnostni ukrepi pomagajo zagotoviti, da vaš račun ostane varen, tudi če vaša naprava pride v napačne roke.

Poleg tega je pametno, da ne uporabljate javnih omrežij Wi-Fi, saj so pogosto tarča hekerjev in lahko vaš račun postane ranljiv za nepooblaščen dostop.

Izogibajte se prevaram z ribarjenjem

Pomemben element varovanja vaše prijave ChatGPT je izogibanje goljufijam, katerih namen je prevarati vas, da bi razkrili svoje prijavne podatke, in s tem ogroziti varnost vašega računa. Da bi zmanjšali to tveganje, pred vnosom prijavnih podatkov ChatGPT Login skrbno preverite pristnost e-poštnih sporočil ali spletnih strani.

S previdnostjo lahko učinkovito zmanjšate verjetnost, da boste podlegli goljufivim shemam, in zagotovite zaščito svojega računa ChatGPT.

FAQ

Ali ChatGPT ponuja dvofaktorsko preverjanje pristnosti za prijavo?

Da, ChatGPT ponuja dvostopenjsko preverjanje pristnosti, da svojim uporabnikom zagotovi varno prijavo. Ko vnesete svoje prijavne podatke, boste pozvani, da dokončate postopek večfaktorskega preverjanja pristnosti (MFA), ki vključuje zagotavljanje druge oblike preverjanja pristnosti, kot je edinstvena koda, poslana na vaš registrirani e-poštni naslov ali telefonsko številko.


To vašemu računu doda dodatno stopnjo varnosti, ki preprečuje nepooblaščen dostop in zagotavlja varnost vaših osebnih podatkov. S funkcijo dvostopenjskega preverjanja pristnosti ChatGPT ste lahko prepričani, da sta vaša zasebnost in varnost najvišja prednostna naloga.

Kako lahko spremenim geslo svojega računa ChatGPT?

Če morate ponastaviti geslo, sledite tem preprostim korakom in ponovno vstopite v svoj račun:


1.Odjavite se iz računa ali odprite okno brskalnika inkognito.


2. Pojdite na prijavno stran spletnega mesta.


3.Vnesite svoje prijavne podatke in se prijavite v svoj račun.


4.Ko ste prijavljeni, poiščite razdelek „Nastavitve računa“ ali „Profil“ na spletnem mestu.


5.Poiščite možnost „Spremeni geslo“ in jo kliknite.


6.Sledite pozivom in ustvarite novo geslo za svoj račun.


Z upoštevanjem teh preprostih korakov boste lahko ponastavili geslo in še naprej dostopali do svojega računa. Zato zdaj ponastavite svoje geslo!

Pozabil sem svoje prijavne podatke za ChatGPT. Kaj naj storim?

Če se znajdete v situaciji, ko se ne morete spomniti svojih prijavnih podatkov za ChatGPT, ne skrbite, to se zgodi tudi najboljšim. Tukaj je opisano, kaj morate storiti:


1.Najprej se poskusite spomniti prijavnih podatkov, ki ste jih uporabili pri ustvarjanju računa ChatGPT. To vključuje vaše uporabniško ime ali e-poštni naslov in geslo.


2.Če se gesla ne spomnite, ga lahko ponastavite tako, da na prijavni strani kliknete povezavo „Pozabljeno geslo“. Ta vas bo pozvala k vnosu vašega e-poštnega naslova, nato pa boste prejeli e-poštno sporočilo z navodili za ponastavitev gesla.


3. Če se ne spomnite e-poštnega naslova, ki ste ga uporabili pri ustvarjanju računa, poskusite preveriti svoj e-poštni predal, če v njem najdete stara e-poštna sporočila ChatGPT ali druge podatke, ki vam lahko pomagajo pridobiti prijavne podatke.


4.Če vse ostalo ne uspe, se za pomoč obrnite na ekipo za podporo strankam ChatGPT. Pomagali vam bodo pri pridobivanju prijavnih podatkov.


Ne pozabite, da je vedno pomembno, da so vaši prijavni podatki varni in zaščiteni. Razmislite o uporabi upravitelja gesel ali si podatke zapišite na varno, da jih v prihodnosti ne izgubite.

Kako se prijavim v ChatGPT?

Če želite dostopati do ChatGPT, sledite naslednjim korakom:


1.Pojdite na spletno mesto ChatGPT.

 

2.Kliknite gumb „Poskusite ChatGPT“ v zgornjem desnem kotu strani.


3.Vnesite svoje prijavne podatke, ki običajno vključujejo vaš e-poštni naslov in geslo.


4.Kliknite gumb „Prijavi se“, da dostopate do svojega računa ChatGPT.


5.Ko ste prijavljeni, lahko začnete uporabljati storitve klepetalnega robota ChatGPT za ustvarjanje odgovorov na vaše pozive in sodelovanje v pogovorih.

Ali lahko ChatGPT uporabljam brez prijave?

Na žalost ne, brez prijave ne morete uporabljati storitve ChatGPT. Če želite dostopati do storitev klepetalnega robota, ki jih zagotavlja ChatGPT, se morate najprej prijaviti s svojimi poverilnicami za račun. Tako lahko ChatGPT spremlja vaše interakcije s klepetalnikom in sčasoma zagotovi bolj prilagojene odzive.


Vendar je ustvarjanje računa pri ChatGPT hiter in preprost postopek, ki zahteva le veljavni e-poštni naslov in geslo, zato lahko storitev začnete uporabljati v kratkem času.

Katere vrste osebnih podatkov ChatGPT zbira med postopkom prijave?

ChatGPT med postopkom prijave zbira omejeno količino osebnih podatkov, da lahko zagotavlja svoje storitve. Zlasti zbira:

 

 • Vaš e-poštni naslov: Ta se uporablja kot vaš prijavni ID in za komunikacijske namene, kot je ponastavitev gesla ali pošiljanje obvestil.

 

 • Vaše geslo: Uporablja se za preverjanje vaše identitete in zaščito računa pred nepooblaščenim dostopom.

 

 • Vaš naslov IP: Ta se zbira za varnostne namene, kot je odkrivanje in preprečevanje goljufij in zlorab.

 

 • Vaš uporabniški agent: Ta podatek se zbira, da ChatGPT pomaga prepoznati napravo in brskalnik, ki ga uporabljate, kar je lahko koristno za odpravljanje težav in optimizacijo uporabniške izkušnje.

 

ChatGPT zasebnost in varnost osebnih podatkov svojih uporabnikov jemlje zelo resno in uporablja stroge ukrepe za njihovo zaščito. Več informacij o tem, kako ChatGPT ravna s podatki uporabnikov, je na voljo v njegovi politiki zasebnosti.

Ali se je mogoče v ChatGPT prijaviti z računi v družabnih omrežjih?

Trenutno se v ChatGPT ni mogoče prijaviti z računi v družabnih omrežjih. Če želite dostopati do storitev klepetalnega robota, ki jih zagotavlja ChatGPT, morate najprej ustvariti račun z veljavnim e-poštnim naslovom in geslom.


Vendar ChatGPT nenehno raziskuje nove načine za izboljšanje uporabniške izkušnje, zato je mogoče, da bodo v prihodnosti na voljo možnosti prijave prek družbenih medijev. Za zdaj se lahko uporabniki v ChatGPT prijavijo z Microsoftovim ali Googlovim računom !

Ali se lahko v ChatGPT prijavim z več napravami hkrati?

Pravzaprav računa ChatGPT ni mogoče uporabljati z več napravami hkrati. Ko se prijavite v ChatGPT z nove naprave, boste samodejno odjavljeni iz vseh drugih naprav, ki trenutno uporabljajo isti račun. S tem zagotovimo varnost vašega računa in preprečimo nepooblaščen dostop.


Če se poskušate prijaviti v ChatGPT v novi napravi, medtem ko ste prijavljeni v drugi napravi, boste prejeli sporočilo o napaki in se boste morali pred nadaljevanjem odjaviti iz druge naprave.

Katere naprave podpira ChatGPT?

Storitev ChatGPT v oblaku omogoča nemoteno sinhronizacijo med več napravami, kar pomeni, da lahko pogovor začnete v eni napravi in ga nadaljujete v drugi brez izgube napredka. Vendar, kot sem že omenil v prejšnjem odgovoru, ste lahko hkrati prijavljeni le v eno napravo, zato boste ob prijavi v novo napravo samodejno odjavljeni iz vseh drugih naprav.


Do storitve ChatGPT lahko dostopate s številnih naprav z internetno povezavo, vključno z:


1. namizni ali prenosni računalniki z operacijskimi sistemi Microsoft, macOS ali Linux


2.pametnih telefonov in tabličnih računalnikov z operacijskimi sistemi iOS ali Android


3.napravami, ki podpirajo splet, kot so pametni televizorji, igralne konzole in naprave za pretakanje

Kaj je ChatGPT?

ChatGPT je klepetalni robot z umetno inteligenco, ki ga je razvilo podjetje OpenAI. Zasnovan je tako, da zagotavlja pogovorne odgovore na poizvedbe uporabnikov z uporabo algoritmov za obdelavo naravnega jezika in strojnega učenja.


Tukaj je nekaj ključnih točk, ki jih je treba upoštevati:

 

 • ChatGPT je jezikovni model, ki za ustvarjanje odgovorov na poizvedbe uporabnikov uporablja arhitekturo nevronske mreže, ki temelji na transformatorjih.

 

 • Usposobljen je bil na obsežnem naboru podatkov s človeško napisanim besedilom, kar mu omogoča razumevanje in ustvarjanje odgovorov v naravnem jeziku.

 

 • ChatGPT Login je dostopen prek spletnega mesta OpenAI ali pa ga je mogoče vključiti v druge aplikacije z uporabo vmesnika API OpenAI.

 

 • Zagotavlja lahko širok nabor storitev, vključno z odgovarjanjem na vprašanja splošnega znanja, načrtovanjem nalog, zagotavljanjem podpore strankam in drugimi.

 

 • ChatGPT se nenehno uči in izboljšuje na podlagi podatkov, ki jih prejema od uporabnikov, kar mu omogoča, da sčasoma zagotavlja natančnejše in bolj prilagojene odgovore.

Kako ChatGPT zagotavlja zasebnost uporabnikov?

ChatGPT uporablja stroge ukrepe za varovanje zasebnosti, kot so šifriranje vseh uporabniških podatkov, anonimiziranje dnevnikov klepeta in upoštevanje standardov skladnosti z GDPR. To zagotavlja, da so uporabniški podatki zaščiteni in zaupni.


Tukaj je nekaj podrobnosti o tem, kako ChatGPT zagotavlja zasebnost uporabnikov:

 

 • Šifriranje: Vsi uporabniški podatki, ki se prenašajo med uporabnikom in klepetalnikom, so šifrirani z uporabo standardnih protokolov za šifriranje. To zagotavlja, da med prenosom do podatkov ne more dostopati ali jih prestrezati nobena tretja oseba.

 

 • Anonimizacija: ChatGPT anonimizira dnevnike klepeta tako, da iz podatkov odstrani vse osebne podatke, ki omogočajo identifikacijo. To pomeni, da so uporabniški podatki shranjeni na način, ki ga ni mogoče povezati s posameznimi uporabniki, kar zagotavlja njihovo zasebnost in zaupnost.

 

 • Skladnost z GDPR: ChatGPT upošteva standarde Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR), ki jih je določila Evropska unija. To vključuje pridobivanje soglasja uporabnikov za zbiranje in obdelavo podatkov, zagotavljanje jasnih in jedrnatih pravilnikov o zasebnosti ter omogočanje uporabnikom, da zahtevajo dostop, popravek ali izbris svojih osebnih podatkov.

Katere ukrepe je sprejel OpenAI za preprečevanje zlorabe ChatGPT?

Podjetje OpenAI, ki je odgovorno za široko uporabljenega klepetalnega robota z umetno inteligenco ChatGPT, je začelo izvajati program nagrajevanja napak, da bi povečalo varnost svojih sistemov. Za dosego tega cilja je podjetje OpenAI sodelovalo z Bugcrowd, množično varnostno platformo, ki neodvisnim raziskovalcem omogoča poročanje o morebitnih ranljivostih, ki jih odkrijejo v izdelkih podjetja OpenAI.


V zameno za ta poročila lahko raziskovalci prejmejo nagrade, ki se gibljejo od 200 USD za ugotovitve manjše resnosti do 20 000 USD za izjemna odkritja. Ta program ni le spodbuda za odgovorna varnostna razkritja, temveč tudi dokaz zaveze podjetja OpenAI, da svojim uporabnikom zagotavlja varne in zanesljive storitve.

Ali obstajajo kakšne posebne tehnične zahteve, ki jih moram izpolnjevati, da lahko uporabljam ChatGPT?

Za uporabo storitve ChatGPT ni posebnih tehničnih zahtev, ki bi jih morali izpolnjevati. Ker je ChatGPT storitev v oblaku, potrebujete le napravo z internetno povezavo in spletni brskalnik.


Vendar je za zagotovitev najboljše uporabniške izkušnje priporočljivo, da uporabljate sodoben spletni brskalnik, kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge. Poleg tega lahko s stabilno internetno povezavo z zadostno pasovno širino preprečite težave s povezljivostjo in zagotovite nemoteno delovanje.


Če med uporabo ChatGPT naletite na tehnične težave, si lahko ogledate dokumentacijo za podporo ChatGPT ali se za pomoč obrnete na njihovo ekipo za podporo.

V katerih jezikih je ChatGPT na voljo?

ChatGPT je na voljo v številnih jezikih, kar uporabnikom omogoča, da z njim komunicirajo v želenem jeziku. Ne glede na to, ali govorite angleško, francosko, nemško, špansko, kitajsko ali številne druge jezike, ChatGPT ponuja večjezično podporo, ki ustreza različnim jezikovnim potrebam.

 

Tukaj najdete popoln seznam vseh razpoložljivih jezikov, v katerih smo preizkusili ChatGPT:

 

Vključujejo naslednje jezike: afrikanščina, albanščina, arabščina, armenščina, asamščina, azerbajdžanščina, baskovščina, beloruščina, bengalščina, bosanščina, bolgarščina, burmanščina, kantonščina (tradicionalna kitajščina), katalonščina, khmerščina, čhattisgarščina, angleščina, češčina, danščina, estonščina, finščina, francoščina, galicijščina, gruzijščina, grščina, hrvaščina, gudžaratščina, hebrejščina, hindujščina, hindujščina, madžarščina, islandščina, indonezijščina, irščina, italijanščina, hrvaščina, nizozemščina, nemščina, irščina, italijanščina, japonščina, javanščina, kanadščina, kazahščina, korejščina, kurdščina (kurmanščina), kurdščina (soranščina), kirgizščina, laošščina, latvijščina, litovščina, makedonščina, maithili, malajščina, malajalamščina, malteščina, manipurščina, maratščina, mongolščina, nepalščina, norveščina, orija, paštunščina, perzijščina (farsi), poljščina, portugalščina, pandžabščina, romunščina, ruščina, sanskrt, škotska gelščina, srbščina, sindhi, sinhala, slovaščina, slovenščina, somalščina, španščina, sundanščina, svahili

Kaj storiti, če ChatGPT ne deluje?

V zadnjem času se je znatno povečalo število izpadov in preobremenitev strežnika ChatGPT. Razlog za to je izjemna priljubljenost platforme z več kot 1,6 milijarde mesečnih ogledov. V obdobjih velikega povpraševanja so lahko strežniki preobremenjeni in občasno pride do težav z dostopom.

 

Tukaj je nekaj koristnih nasvetov za odpravo morebitnih težav, na katere lahko naletite pri uporabi ChatGPT:

 

 • Osvežite stran: včasih lahko manjše težave odpravite s preprosto osvežitvijo strani. Preverite, ali osvežitev strani izboljša delovanje ChatGPT.
 • Počistite predpomnilnik brskalnika: če počistite predpomnilnik brskalnika, lahko odstranite shranjene podatke, ki lahko povzročijo konflikte. Po čiščenju predpomnilnika ponovno naložite ChatGPT in preverite, ali se težava nadaljuje.
 • Odjavite se in se ponovno prijavite: Odjava iz ChatGPT in ponovna prijava lahko pogosto odpravita začasne težave. To je lahko rešitev, če se težave pojavijo trajno.
 • Razmislite o uporabi drugega brskalnika: Če imate težave z enim brskalnikom, vam lahko pomaga dostop do ChatGPT z drugim brskalnikom. Včasih lahko težave z združljivostjo odpravite s prehodom na drug brskalnik.
 • Preverite statusno stran OpenAI: OpenAI vzdržuje statusno stran, na kateri lahko najdete najnovejše informacije o morebitnih težavah ali izpadih. Če želite biti obveščeni o trenutnem stanju ChatGPT, obiščite stran s stanjem.

 

Upoštevajte, da ti nasveti pogosto pomagajo pri odpravljanju običajnih težav, vendar ne pozabite, da se lahko tehnološke platforme občasno soočijo z nepričakovanimi izzivi.

Kako omogočiti in uporabljati vtičnike ChatGPT?

ChatGPT, napredna umetna inteligenca podjetja OpenAI, ponuja različne vtičnike, ki razširjajo funkcionalnost in uporabnost umetne inteligence. Ti vtičniki omogočajo Chat-GPT dostop do širšega nabora informacij in izvajanje bolj zapletenih nalog.

 

Toda kako aktivirati in uporabljati te vtičnike?

 

Aktivacija vtičnikov ChatGPT je preprost postopek, ki ga lahko opravite v nekaj korakih.

 

1. Dostop do plošče beta: če želite aktivirati vtičnike, morate najprej dostopati do plošče beta ChatGPT. Ta je običajno dostopna v nastavitvah vašega računa ChatGPT.

2. Na plošči beta boste našli seznam vtičnikov, ki so na voljo. Vtičnike, ki jih želite aktivirati, lahko izberete tako, da kliknete ustrezno potrditveno polje.

3. Ko izberete želene vtičnike, jih lahko aktivirate tako, da kliknete gumb „Aktiviraj“. Izbrani vtičniki bodo nato aktivirani za vaš račun ChatGPT.

 

Uporaba vtičnikov ChatGPT

 

Ko aktivirate vtičnike, jih lahko uporabljate v sejah ChatGPT.

 

Tukaj je opisano, kako lahko to storite:

 

1. Za začetek seje ChatGPT: če želite uporabljati vtičnike, najprej začnite sejo ChatGPT. To lahko storite tako, da dostopite do svojega računa ChatGPT in kliknete „Začni novo sejo“.

2. Uporaba vtičnikov: med sejo lahko uporabljate omogočene vtičnike z vnosom ustreznih ukazov. Posebni ukazi so odvisni od vtičnika. Nekateri vtičniki se lahko na določene vnose odzovejo samodejno, medtem ko drugi zahtevajo posebne ukaze.

 

Pomembno je opozoriti, da je za uporabo vtičnikov ChatGPT običajno potrebna plačljiva naročnina (ChatGPT Plus). Poleg tega je nekatere vtičnike morda treba namestiti v brskalnik, npr. prek trgovine vtičnikov OpenAI.